Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ПОСЛУГИ для бізнесу на порталі ДІЯ!

‼! Автоматична реєстрація ФОП


Для отримання даної послуги потрібно дотримуватися певних вимог, а саме:
отримати електронний підпис (кваліфікований електронний підпис);
зареєструватися чи авторизуватися (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису;
заповнити онлайн-форму на отримання послуги.
Після цього заповнену заяву на реєстрацію ФОП буде перевірено та автоматично надіслано до єдиного державного реєстру (далі – ЄДР) для проведення державної реєстрації в автоматичному режимі (https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-fop)
У випадку якщо обрали систему оподаткування (як загальну, так і спрощену), то відповідні відмітки проставляються в заяві про державну реєстрацію. Заява автоматично буде направлена до податкових органів за місцем вашої реєстрації або за місцем провадження господарської діяльності.
Стан виконання поданої вами  заяви можна перевірити у кабінеті громадянина. Також в кабінеті з'явиться повідомлення про реєстрацію вас ФОП, а також відповідний лист буде направлено вам на електронну скриньку.
Вже після того, як запис про реєстрацію ФОП з'явиться в ЄДР, впродовж 2 робочих днів ви можете отримати виписку з реєстру в кабінеті громадянина або у ЄДР.


‼‼ АВТОМАТИЧНЕ ЗАКРИТТЯ ФО-П!!


Сервіс актуальний для людей, які хочуть припинити підприємницьку діяльність або змінити форму власності https://diia.gov.ua/services/avtomatichne-zakrittya-fop
Припинення ФОП відбувається без участі людини, а дата автоматично підтягується до Єдиного державного реєстру (ЄДР).
Скористатися послугою можуть фізичні особи-підприємці, які мають РНОКПП, або вибрати паспортні дані замість картки платника податків.


Для цього потрібно:


▪️авторизуватися на порталі Дія,
▪️вибрати послугу — Автоматичне закриття ФОП,
▪️натиснути — Подати заяву,
▪️необхідна інформація підтягнеться до заявки з ЄДР, перевірте, чи всі дані правильні,
▪️підписати заяву електронним підписом ФОП або КЕПом фізичної особи.


Після цього про закриття ФОП автоматично надходять до ЄДР та до податкової за місцем реєстрації. Статус заяви ви можете перевірити в розділі Послуги — Замовлені послуги.