Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Куди звертатися з питань оформлення житлової субсидії і пільг

В Україні спростили порядок призначення та виплати житлових субсидій і пільг, запровадивши екстериторіальний принцип надання цих видів соціальної підтримки через установи Пенсійного фонду.

У зв’язку з цим, у мешканців району виникають питання куди звертатися для вирішення питань.

Призначення та виплату житлової субсидії, пільг на оплату житлово-комунальних послуг з 01.01.2023 здійснюють територіальні органи Пенсійного фонду України (у Саксаганському районі - Управління Пенсійного фонду України в Саксаганському районі м. Кривого Рогу, вул. Покровська, 17А).

Документи на оформлення житлової субсидії, пільг на оплату житлово-комунальних послуг громадяни, як і раніше, можуть подати до органу соціального захисту. Відтак, управління продовжує приймати від жителів району заяви і необхідні документи щодо призначення житлової субсидії та пільг. Прийняті документи передаються в електронному вигляді протягом трьох робочих днів з дати надходження до Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, а також у паперовій формі – не рідше ніж раз на два тижні.

Інші повноваження у сфері соціального захисту населення, у тому числі прийом громадян, призначення і виплата державних допомог, соціальний захист внутрішньо переміщених осіб, соціальні послуги тощо залишаються і надалі за управлінням праці та соціального захисту населення.

За більш детальною інформацією можна звернутися за номером телефону: 098 360 20 04.