Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Сім’я без насильства

Насильство в сім’ї - це будь-які навмисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї стосовно іншого, якщо вони порушують конституційні права й свободи члена сім’ї як людини й громадянина та завдають йому моральних страждань, шкоди фізичному чи психологічному здоров’ю.

На жаль, жорстоке поводження з дітьми та домашнє насилля зустрічаються досить часто. Лише у поточному році до Саксаганського відділення поліції надійшло 152 повідомлення про скоєння насилля в сім’ях.

Чому так відбувається? Як вирішувати таку соціальну проблему? На ці та інші запитання представникам закладів освіти району дали вичерпні відповіді під час проведення 31 жовтня 2017 на базі Криворізької загальноосвітньої школи №  122 семінару на тему: «Профілактика випадків насилля в сім’ї» представники служби у справах дітей, практичний психолог Криворізького міського центру соціальних служб, інспектори ювенальної превенції сектору превенції Саксаганського відділення поліції та Саксаганського районного сектору з питань пробації.

На заході були присутні понад 75 педагогів, яким запропоновано відеоматеріали про насилля в родині очима дітей. Всі учасники семінару отримали буклети з інформацією та покажчиками куди можна звернутися, якщо існує насилля в родині, або є підозра про його скоєння.