Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Увага! Діти - на дорозі!

Літні канікули перегорнули  свої останні сторінки, на часі – здобуття нових знань та невгамовне шкільне життя. Саме тепер дітям, як ніколи потрібні допомога та підтримка дорослих. Тому вже стало традиційним проведення у вересні Всеукраїнського місячника «Увага! Діти - на дорозі!». Із метою широкого залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, привернення уваги до проблеми безпеки дітей на дорозі з 07.09.2020 по 11.09.2020 у закладах освіти району проведено Тиждень дотримання Правил дорожнього руху.

Здобувачі освіти були залучені до різних видів та форм тематичних профілактичних заходів, під час яких особливу увагу звернули на те, що пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку. Особливо актуально це стало й тому, що під час адаптивного карантину школярі опинилися у новій реальності, коли по школам нанесено розмітку та позначки для соціального дистанціювання.

Дуже важливо, щоб дитина не лише запам'ятала, але й зрозуміла необхідність суворого дотримання Правил дорожнього руху. Працівники закладів освіти намагаються пояснити, якими можуть бути наслідки від невиконання Правил дорожнього руху, дітям пропонується розібратися у дорожніх ситуаціях, що можуть виникнути під час її руху до закладу освіти.

Щорічно в рамках програми «Шкільний офіцер Поліції» у цей період відбуваються зустрічі з працівниками Управління патрульної поліції під час проведення виховних годин та уроків основ здоров`я, де з дітьми проводиться  не лише роз’яснювальна робота, а й профорієнтаційна діяльність. 

Неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху та бережіть себе!