Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Старт на подолання нових висот

Традиційно в середині вересня заклади позашкільної освіти району гостинно відкрили свої двері для вихованців. З початком нового навчального року оголошено старт на нові перемоги в конкурсах та змаганнях.

Позашкільна освіта є невід’ємним складником системи освіти і спрямована на розвиток здібностей дітей та молоді у сфері освіти, науки, культури, фізичної культури і спорту, технічної та іншої творчості, здобуття ними первинних професійних знань, вмінь і навичок, необхідних для їх соціалізації, подальшої самореалізації, професійної діяльності.

З метою розвитку різноманітних життєвих компетенцій дітей і учнівської молоді, в Саксаганському районі створено мережу комунальних позашкільних навчальних закладів, до складу якої входять три центри, а саме: «Центр дитячої та юнацької творчості «Сонях», «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді  «Мандрівник», «Центр спорту для дітей, юнацтва та молоді «Олімп», «Станція юних техніків Саксаганського району» та дві дитячо-юнацькі спортивні школи №№ 8 і 10.

14 вересня 2020 року відбулося відкриття 26 творчого сезону в ЦДЮТ «Сонях». Під час яскравої концертної програми нових відвідувачів центру було познайомлено з кращими колективами закладу. На території Центру для гостей були облаштовані фотозони, підготовлено виставку декоративно-вжиткового та образотворчого мистецтва. Свято проходило з дотриманням  карантинних заходів.

Відеопривітання з початком нового 2020-2021 навчального року та запрошення до навчання заклади позашкільної освіти району розмістили на своїх офіційних сайтах та у соціальних мережах, а також детальну інформацію щодо наявних гуртків та секцій.

Бажаємо вихованцям та працівникам закладів позашкільної освіти  міцного здоров’я, щастя та радості, а також невичерпної енергії при здобутті нових знань та нових висот. Нехай завжди з вами буде поруч підтримка та розуміння рідних та знайомих. Зі святом! З початком нового творчого та спортивного сезону!