Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

О, Музико!

О, Музико, вируючий каскад!

Вірші твої небеснії звучать!

Ні крапельки нема в тобі обману,

Ти – голос скрипки, арфи і органу!

 

Твій спів і в танці й в хороводі,

А серце і душа – в природі!

О, Музико, ти там і тут.

Салют тобі, о, Музико, салют!


Музика – одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона сприяє гармонізації нашого загального світовідчування, виступає інструментом самовираження і натхнення, служить джерелом непередаваних відчуттів і емоцій.

Музика – один з найдавніших видів мистецтва. Подібно живопису, театру, поезії, вона є образним відображенням світу. З перших хвилин життя людини музика входить в його будинок з колисковою піснею матері, звучить на вулиці, в театрі, в кіно.

Музика володіє величезною силою. На світі знайдеться мало людей, байдужих до музики.  Багато  композиторів  намагалися  виразити через неї  стан  своєї душі. Їх  великі   імена  завжди  з  вдячністю  виголошуватимуть  нащадки. Музика  не  старіє,  вона  житиме  стільки , скільки  існуватиме людина.

На цьому тижні відбудеться цикл заходів до Міжнародного дня музики у закладах культури Саксаганського району проведенням чудових концертів та концертних програм за участю кращих художніх колективів, музикантів та артистів. А їх у районі багато. З музикою пов’язані назавжди комунальні позашкільні мистецькі навчальні заклади, а саме музичні школи № 3, 5, 13, школа мистецтв № 1 району, палаци культури «Мистецький» і «Саксагань», театр ляльок, навіть бібліотеки Саксаганського району.

Від щирого серця вітаємо всіх, чиє життя так чи інакше пов’язане з Її Величністю Музикою. Нехай повсюдно звучать безцінні твори і шедеври, що стали надбанням світової музичної культури. Музика ніколи не старіє, вона дозволяє нам доторкнутися не тільки до часів їх авторів, але й заглянути в наше майбутнє, відчути автентичність цього моменту.

З Міжнародним днем музики!