Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про тих, хто дарує дітям добро

Вже традиційним стало у закладах культури Саксаганського району проведення свята людяності, милосердя, великодушності, свята для всієї української громади і, насамперед, для дітей і батьків, які волею долі стали однією дружною родиною – День усиновлення.

26 вересня 2019 року з нагоди Дня усиновлення у бібліотеці-філіалі № 11 комунального закладу культури «Міська бібліотека для дорослих» Криворізької міської ради спільно з працівниками служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради проведено справжнє сімейне свято «Про тих, хто дарує дітям добро».

На захід завітав заступник голови Саксаганської районної у місті ради Ігор   Криворотній, який висловив щиру подяку та сердечні вітання запрошеним опікунам, піклувальникам та прийомним батькам, які виховують та піклуються про дітей, які з різних причин втратили батьківську турботу.

Небайдужі працівники бібліотеки зробили все можливе, щоб свято вийшло максимально добрим, чуттєвим і позитивним. «Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє!», - кажуть вони. Щоб ця надія здійснилася, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки.

До уваги присутніх бібліотекарі підготували пізнавальну інформацію, ознайомили з новинками сучасної художньої літератури та книгами для дітей і батьків, розглянули важливі питання, які стосуються сімейних традицій кожної родини, обмінялись порадами щодо усиновлення та як сформувати прихильність у дитини.

Особливого настрою додав музичний подарунок від дітей дитячого садку № 259. Також цікавим моментом було проведення інтерактивного тесту "Ви для дитини...".

Усиновлення – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками як з боку дорослих так і з боку дитини. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. Зберігаючи таємницю усиновлення,  ми не можемо назвати прізвища людей, але з впевненістю можемо сказати, що завдяки їх любові, гуманності і милосердю діти знайшли матір та батька, щасливу родину, сімейний затишок.