Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворіжжя. Україна. Світ.

Щороку 27 вересня світ відзначає Всесвітній день туризму. День туризму - свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля! Тому це свято кожного з нас. 

Саме з нагоди цього свята і тому, що бібліотека-філіал №10 комунального закладу культури «Міська бібліотека для дорослих» Криворізької міської ради в цьому напрямку працює багато років, наприкінці вересня організували туристичні читання "Криворіжжя. Україна. Світ" в пам’ять читачки бібліотеки-філіалу № 10, велотуристки Надії Федорівни. Своїми спогадами, напрацюванням поділились: Л. Похитун "Сучасний погляд на особистість О. Поля. Пам`ятні місця на Криворіжжі"; З. Биваліна-Яструбинецька "Миколаївщина - мала батьківщина Б.Мозолевського"; В. Тротнер "Хорли як туристичний об`єкт"; Л. Данилюк "Норвегія. Яка вона?"; Ю. Лук`янченко "Археологічна подорож. Унікальні знахідки з Литої могили (Кіровоградська область).

Всім криворіжцям відомо, що з ініціативи Кординаційного центру АТО у місті вишивають карту Криворіжжя. До цієї акції залучилися й гості та учасники культурно-мистецького заходу.

Для читачів бібліотеки гості подарували книгу Ю. Ільківа "Криворізький кобзар". Протягом зустрічі відбувалось обговорення, спілкування однодумців, знайомство віртуальних друзів наяву.