Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Військова частина 3011 відзначила 49-річчя з дня заснування: відкрито пам`ятник генерал-майору Олександру Радієвському

   30 вересня 2015 року військова частина 3011 центрального оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України відзначила свій 49-й День народження.

   Історія військової частини 3011 розпочалася у 1966 році. У відповідності до Постанови ЦК КПРС та Ради Міністрів СРСР № 571 від 23 липня 1966 року, Наказом Міністра охорони громадського порядку СРСР № 03 від 30 вересня 1966 року почалось формування 25-го окремого спеціального моторизованого батальйону міліції МОГП СРСР. І з тих пір 30 вересня вважається днем заснування військової частини 3011, що розташована у Саксаганському районі міста Кривого Рогу.

   Цього року урочистості щодо відзначення річниці частини були знову пронизані сумом. Адже минулого року, 23 липня військова частина втратила свого командира – Радієвського Олександра Віталійовича. Тому і не дивно, що саме на цей день було заплановано встановлення пам’ятного знака на честь генерал-майора Радієвського, за яким вже рік сумують всі військовослужбовці частини. Адже це людина, яка віддала своє життя за незалежність та територіальну цілісність України.

   Радієвський Олександр Віталійович був справжнім патріотом України, сміливим воїном, чесною і мужньою людиною. Відважний та рішучий командир до останнього подиху був вірний присязі та робив усе можливе задля виконання бойового завдання, та водночас, збереження особового складу.

   На заході по святкуванню 49-ї річниці військової частини 3011 НГУ та урочистому відкритті пам’ятника генерал-майору Радієвському Олександру Віталійовичу були присутні: Криворізький міський голова – Юрій  Григорович Вілкул,  народні  депутати  України –  Костянтин  Юрійович Павлов  та Андрій Володимирович Гальченко, заступник начальника центрального оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України, полковник Олександр Леонідович Голяков, командир  військової частини 3011 пол-ковник - В’ячеслав Михайлович Мельник, голови районних у місті рад.

   Після урочистого відкриття  та проведення церемонії освячення пам’ятника, почесними гостями та військовослужбовцями були покладені квіти до його підніжжя.

   Безумовно, на заході було відзначено і найкращих військовослужбовців частини, які віддано і сумлінно продовжують нести службу українському народу. Нагрудними знаками «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня з рук міського голови Ю. Вілкула були нагороджені військовослужбовці: Гніденко Сергій Миколайович та Кочубей Олександр Васильович. За особисту мужність і героїзм, самовідданість та вірність військовій присязі й народу України, проявлені при виконанні військового обов’язку – захисті територіальної цілісності та недоторканості України та з нагоди 49-ї річниці створення військової частини 3011 Національної гвардії України було відзначено грамотами виконкому міської ради та грамотами виконкому Саксаганської районної у місті ради військовослужбовців: Міхайленко О. В., Глотова О. С., Акаскіна Є. Є. та інших.