Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Мешканці району мають один з найбільших розмірів боргу за спожиті житлово-комунальні послуги

   На сьогоднішній день заборгованість мешканців міста за житлово-комунальні послуги є однією з найбільш актуальних проблем. Тому що масові неплатежі призводять до занепаду житлового господарства та кожен рік ставлять під загрозу початок опалювального сезону.   

   Станом на 01. 09. 2014 заборгованість мешканців Саксаганського району за спожиті енергоносії та комунальні послуги складає 101,3 млн. грн.

Найбільше мешканці Саксаганського району заборгували за отримане тепло та гарячу воду, а саме 59 млн. грн. (КПТМ «Криворіжтепломережа» – 36,9 млн. грн. та ДП «Криворізька теплоцентраль» – 22,1 млн. грн.), що становить 58,4% від суми загальної заборгованості району.

   Значна заборгованість у мешканців району за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій перед комунальним підприємством «Житлово-експлуатаційна організація № 35» і ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР». Станом на 01. 09. 2014 заборгованість становить 13,9 млн. грн. та 6млн. грн. відповідно.  

   Криворізькою міською радою та виконкомами районних у місті рад постійно та оперативно здійснюється аналіз стану розрахунків споживачів міста за житлово-комунальні послуги та енергоносії, ведеться роз’яснювальна робота щодо важливості своєчасної та стовідсоткової сплати щомісячних нарахувань.

Саксаганським відділом Державної виконавчої служби ведеться активна робота у напрямку стягнення заборгованості з мешканців району за спожиті житлово-комунальні послуги та енергоносії, які мають значну заборгованість.

   Так, станом на 01. 09. 2014 на виконанні у Саксаганському відділі ДВС Криворізького міського управління юстиції перебувало 4 016 виконавчих проваджень на суму 12,2 млн. грн. про стягнення заборгованості за спожиті комунальні послуги. Фактично виконані 1 196 впроваджень на суму 3,9 млн. грн. Здійснено 67 рейдів за 401 адресою, проведено опис майна за 39 адресами на суму 295 тис. грн.

   Тож, шановні мешканці Саксаганського району та в цілому м. Кривого Рогу, щоб уникнути примусового стягнення заборгованості або відключення від

систем газопостачання, водопостачання та водовідведення, просимо Вас вчасно розраховуватись за житлово-комунальні послуги, погашати заборгованість за попередні періоди та не допускати накопичення заборгованості у майбутньому.

   Бажаємо щоб у Ваших оселях було завжди тепло і затишно.