Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Живеш без «прописки» понад місяць? Готуйся платити штраф

Відповідно до п. 4 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою КМУ від 02.03.2016 № 207 громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в країні, зобов'язані зареєструвати місце свого проживання протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання. Це допустимий термін безкарного перебування без реєстрації, якщо людина змінила місце проживання. Відповідальність за проживання без реєстрації місця проживання передбачена в статті 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За це порушення, а також за проживання без паспорта або з недійсним паспортом, передбачена адміністративна відповідальність. Для початку на вас складуть попередження, а якщо ці правопорушення скоєні повторно протягом року, то це тягне за собою штраф у розмірі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також встановлені правила і терміни первинної реєстрації місця проживання - за фактом народження. Батьки або інші законні представники зобов'язані зареєструвати місце проживання дитини, що народилася, протягом трьох місяців з моменту державної реєстрації дня народження.

Реєстрація проживання/перебування або зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється в день подання особою або її представником документів. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійсненна з одночасним зняттям з попереднього місця проживання сплативши адміністративний збір всього один раз.

Від реєстрації місця проживання залежить право на медичне обслуговування, змога проголосувати на виборах, надання соціальної допомоги при народженні дитини, реєстрації місця проживання дитини, отримання ідентифікаційного коду платника податків, обслуговування фізичних осіб-підприємців в податкових органах, призначення пенсії, отримання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста за рахунок бюджетніх коштів, оформлення дитини в дитячий садок,  а з 1 вересня і в школу піти - проблема. Ті, хто з пропискою - в першу чергу!

Шановні мешканці, аби зняти цю проблему і, не позбавляти себе права отримати адміністративні і соціальні послуги, вам необхідно, звернутися до відділу реєстрації місця проживання громадян за адресою: Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вулиця Володимира Великого, будинок 32. Портал державних послуг iGov (https://igov.org.ua/) надає можливість самостійно обрати день та час звернення з попередньою перевіркою документів. Для отримання консультації можна звернутися до нас засобами електронної пошти ([email protected]) або за допомогою Skype ([email protected]). Якщо бажаєте спілкуватися з нами особисто, приходьте до нас кожен день з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 16.00, вівторок з 9.00 до 20.00, є також можливість переглянути навантаженність відділу по дням тижня і годинам протягом дня на офіційному сайті виконкому Саксаганської районної у місті ради (https:// srvk.org.ua/ ) та обрати комфортний для себе час звернення, щоб зареєструвати своє місце проживання вчасно!