Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про надання матеріальної допомоги дітям, які мають статус «Дитина, постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»

З метою забезпечення соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2017 року №268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів», рішення міської ради від 21. 12. 2016 №1182 «Про затвердження Програми соціального захисту окремих категорій мешканців м. Кривого Рогу на 2017–2022 роки», зі змінами, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради затвердив рішення від 19. 02. 2020 № 71 «Про затвердження Порядку надання матеріальної допомоги дітям, які мають статус «Дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»».

Згідно з Порядком матеріальна допомога надається один раз на рік у розмірі 5 000, 00 грн на кожну дитину віком до 18 років, а в разі навчання за денною формою у вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації та професійно-технічних закладах – до закінчення навчання в них, але не пізніше досягнення дитиною 23-річного віку.

Допомога надається одному з батьків (законному представнику або повнолітній дитині), які перебувають на обліку в районних управліннях праці та соціального захисту населення і на момент подання заяви проживали на території міста Кривий Ріг(безперервно) протягом трьох років.

Які документи необхідні для отримання матеріальної допомоги?

  1.  Заява та згода на обробку персональних даних, які подаються до районного управління праці та соціального захисту населення.
  2.  Якщо на момент звернення заявника дитині виповнилося 18 років, але вона продовжує навчатися, до заяви додається довідка з місця навчання (термін дії довідки складає один місяць з дня видачі).
  3.  Паспорт, у тому числі у формі ID-картки з витягом з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання (у разі його наявності);
  4.  Довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, за виключенням заявників, у яких паспорт  громадянина України оформлений у формі ID-картки; крім осіб, які через релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки та мають відмітку в паспорті про відмову від його прийняття.
  5.  Рішення виконкому районної в місті ради про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;
  6.  Свідоцтво про народження дитини;
  7.  Документ, що підтверджує родинні стосунки в разі, якщо діти та їх батьки мають різні прізвища;
  8.  Рішення суду або виконкому районної в місті ради про призначення опіки над дитиною (для опікунів, піклувальників);
  9.  Довідку встановленого зразка про взяття районним управління на облік внутрішньо переміщеної особи. У разі переміщення містом, внутрішньо переміщена особа додатково надає довідку (довідки) про перебування на обліку в іншому (інших) районному управлінні, що підтверджує проживання в місті протягом трьох років (якщо відповідна інформація відсутня в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб).

Виплата матеріальної допомоги заявнику здійснюється департаментом шляхом перерахування коштів через банківську установу. В окремих      випадках виплата здійснюється через касу департаменту після пред’явлення одержувачем паспорта, у тому числі у формі ID-картки, з витягом з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання (у разі його наявності).

Дітям, які одночасно належать до декількох пільгових категорій, матеріальна допомога надається за однією з них на вибір заявника, окрім допомог, що передбачені для дітей з інвалідністю.

Заяви та документи приймаються щороку до 01 грудня.

За більш детальною інформацією звертатись до управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради, за адресою вул. Софії Перовської 16А, II поверх, каб. № 203,  тел. 405-74-94 або багатоканальний телефон 94-72-42 (напрямок 3), з понеділка по п’ятницю з 8.30 до 12.30 та з 13.00 до 17.00.