Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Ми діти твої, Україно !»

«Музика»

Музика, як казка, музика — жива.

І не треба серцю будь-які слова.

В музиці — найвищі ніжні почуття.

В ній любов і туга, та саме життя.

Музика, як море, то штормить, то ні.

Там знаходить серце рятівні вогні.

Музика, як сонце, гріє нам серця,

Їй нема початку і нема кінця.

І чого не зможеш словом досягти,

В музиці розкажеш щиру правду ти.

(автор – Надія Красоткіна)

 

   З незапам’ятних часів людину постійно оточували звуки. Не було ще навіть музики, але існував спів птахів, шелест листя, дзюрчання струмків. Всі ці звуки оточували людину та інформували її про довкілля.

   Музика – феноменальне явище. ЇЇ взаємодії з людиною надзвичайні. Музика активізує розумові здібності, працездатність та зосередженість, здатна розвивати та підвищувати інтелект людини. Мелодичні звуки творять чудо – в людині тремтить душа, змінюється стан, настрій. Все у всесвіті виткане із зву-ків музики. Вона відображає дійсність своєрідно, через художній, в даному випадку музичний, образ, сила якого в його узагальненні і глибокому емоціональному змісті. Кожний музичний твір має певний зміст, виражає певні ідеї, почуття, настрої людини. Зміст музики різноманітний: музика може вира-жати героїчні почуття, радість, смуток, тривогу, піднесення, мрійність, зосе-редженість, роздуми та гумор.

   Стародавні мудреці стверджували, що музика, її перші звуки народились одночасно зі створенням світу.

   17 травня 2014 року у міському комунальному закладі «Палац культури імені Артема» відбувся ювілейний звітний концерт зразкової дитячої естрадної студії «Ля-ля-фа» під назвою «Ми діти твої, Україно!». Ведучою ювілейного концерту була сама керівник зразкової дитячої естрадної студії «Ля-ля-фа» -  Оксана Володимирівна Єфімчук. Метою звітного концерту є демонстрація творчих досягнень вихованців вокального колективу. Це підведення підсумків роботи за рік учасників колективу, керівника, остання сходинка, яка завершує творчий сезон.

   Зразкова дитяча естрадна студія «Ля-ля-фа» була створена у 1999 році під керівництвом Оксани Єфімчук. За цей час вихованці студії досягли значних результатів у музичній творчості, стали лауреатами та призерами багатьох регіональних, обласних, всеукраїнських конкурсів і фестивалів. У керівника студії «Ля-ля-фа» особивий індивідуальний підхід до кожного. Вона активно залучає до навчання у студії дітей різних вікових категорій, включає до репертуару вихованців студії «Ля-ля-фа» різножанрові твори, що сприяють патріотичному, моральному та естетичному вихованню дітей. Щорічно студія «Ля-ля-фа»  поповнює свою скарбничку як новим репертуаром, так і новими народно-стилізованими та сучасними костюмами.

   З першими звуками святкового дійства запанувала у залі атмосфера добра та щирості. На високому професійному рівні прозвучали музичні твори, які дарували вдячним слухачам солісти колективу, випускники, молодші учасники концерту, старша та середня група студії «Ля-ля-фа». Програма концерту пройшла  двома  відділеннями і була присвячена всім дітям України та нашій славетній землі. Протягом всього ювілейного концерту звучали патріотичні пісні про Україну. Концерт вразив глядачів яскравістю світлових ефектів, професійністю звукового та музичного оформлення, розмаїттям гарних сценічних костюмів. Обличчя артистів та їхніх батьків світилися радістю й гордістю, що вони є учасниками такого заходу.

   У колективі зразкової дитячої естрадної студії «Ля-ля-фа» немає гірших і кращих, тому вихованці живуть душа в душу, однією великою співочою родиною. І сьогодні це – творчий колектив, який дуже люблять у нашому місті.

   Наділені талантом співу діти крокують з піснею по життю.

   Кажуть, що допоки живе мова, то живе народ, а якщо лине пісня народу, то живе історія та культура.