Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Переводимо годинники на літній час

Згідно з постановою Кабміну № 509 від 13.05.1996 року «Про порядок обчислення часу на території України» вся держава переходить на літній час щорічно в останню неділю березня.

Цього року перевести стрілки годинників на одну годину вперед доведеться о третій годині ночі з 24 на 25 березня. Таким чином, у цей день українці встануть і ляжуть на одну годину раніше, ніж зазвичай.

Слід зауважити, що 25 березня громадський транспорт буде рухатися за своїм звичним графіком, а ось пасажирів поїздів і літаків попереджають про те, що необхідно враховувати перехід на літній час вже вночі 24 березня.

Взагалі, питання переходу з зимового часу на літній і навпаки вже багато років викликає бурхливі обговорення. Так, 14 березня комісія Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту рекомендувала депутатам Верховної Ради розглянути проект рішення про скасування переходу на літній час. За словами ініціатора ідеї, депутата Київради Олександра Пабата, негативні наслідки від переходу на літній час значно перевищують економічний ефект від зміщення світлового дня.

Та поки остаточне рішення ще не прийняте, не забувайте про переведення годинникових стрілок, щоб уникнути можливих непорозумінь, всюди встигнути та нічого не пропустити. А приємний бонус у цій ситуації – це подовжений світловий день. А, як відомо, більше світла – кращий настрій!