Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня З 19 жовтня у м. Кривому Розі встановлюється помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення СOVID-19

Уряд подовжує дію адаптивного карантину до кінця цього року, оскільки це потрібний крок, щоб гарантувати більш безпечне середовище для українців. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 13 жовтня під час позачергового засідання Уряду. За його підсумками Кабінет Міністрів України підтримав внесення змін до постанови №641.

Очільник Уряду зазначив, що в зеленій зоні пропонується дозволити масові заходи у кількості не більше 50 людей, за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра й маскового режиму. У «жовтій» — не більше 30 людей, у «помаранчевій» — не більше 20. «При цьому на території регіонів із відповідними обмеженнями дозволяється проведення спортивних заходів, але без глядачів. Окрім міжнародних змагань, за окремим погодженням Міністерства охорони здоров’я», — сказав Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль зауважив, що під час засідання Державної комісії ТЕБ та НС напередодні було підтримано позицію Міністерства освіти і науки рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити канікули з 15 до 30 жовтня. Після їх закінчення, за словами Прем’єр-міністра, можливе переведення на дистанційну форму навчання. Цю пропозицію також врахував Уряд у внесенні змін до постанови.

«Також під час канікул відбудуться вибори, у закладах середньої освіти працюватимуть дільничі виборчі комісії. І це становить значну загрозу для учнів і вчителів. Тому встановлення канікул до 30 жовтня створить умови для безпечного проведення виборів у цей період», — зазначив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр додав, що закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти рекомендується перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

Додатково повідомляємо, що рішенням Державної  комісії ТЕБ та НС щодо обмежень в регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки поширення СOVID-19 з 19 жовтня 2020 року у м. Кривому  Розі встановлюється помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення  СOVID-19.

Більш З 19 ждетально з встановленими  обмеженнями можно ознайомитися за посиланнями

https://www.kmu.gov.ua/news/rishennya-komisiyi-teb-ta-ns-shchodo-obmezhen-v-regionah-z-chervonim-rivnem-epidemichnoyi-nebezpeki-poshirennya-covid-19

https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrayini-vid-22-lipnya-2020-r-641-i131020-956

Не наражайте на небезпеку себе та близьких! Збережімо Україну!