Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Всеукраїнський рейд «Урок» крокує

Традиційно на початку навчального року з метою запобігання дитячій бездоглядності, виявлення дітей шкільного віку, неохоплених навчанням на початок учбового року, усунення причин та умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням з серпня по жовтень проводиться Всеукраїнський рейд “Урок”.

Протягом 11-18 вересня 2017 року працівниками служби у справах дітей та відділу освіти проведено 10 перевірок загальноосвітніх та спеціалізованих шкіл Саксаганського району. Метою стало виявлення учнів, схильних до прогулювання уроків, ведення профілактичної роботи з ними, недопущення відсутності дітей у школі без поважної причини.

Задля своєчасного виявлення сімей, які ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей. відвідано сім’ї, в яких виховуються діти-першокласники, та сім’ї, в яких діти часто пропускають навчальні заняття. З батьками та дітьми проведено бесіди, дітей залучено до навчання.

За результатами перевірки дітей, які не приступили до навчання без поважних причин не виявлено.