Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Не бійся, я з тобою…

Відповідно до чинного законодавства України служба у справах дітей виконкому районної у місті ради регулярно здійснює контроль за умовами утримання, навчання, виховання дитини, над якою встановлено опіку, піклування, шляхом відвідування родини опікуна. Здійснюються обстеження умов проживання дітей, в ході яких з опікунами проводиться профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виховання своїх підопічних, за результатами проведеної роботи складаються відповідні акти. Опікунам надаються рекомендації й надалі добросовісно виконувати свої обов’язки, дбати про дітей, їх здоров’я, фізичний, розумовий та духовний розвиток.

Дані рейдові заходи мають на меті з’ясування реального стану речей в родинах опікунів. Так, в ході перевірок зафіксовано прикрий випадок недбалого виконання опікуном обов’язків відносно підопічної дитини, встановлено факт невиконання опікуном обов’язків щодо створення належних побутових умов для проживання дитини, забезпечення догляду та лікування підопічної, її виховання, обов’язків дбати про духовний та фізичний розвиток дитини та її утримання. За результатами рейду опікуна звільнено від виконання повнова-жень, і сьогодні дівчинка вже усиновлена та щаслива у новій родині.

І дуже приємно зауважити, що переважна більшість опікунів сумлінно ставиться до виконання своїх обов’язків відносно підопічних – добре їх виховують, піклуються про здоров'я, психічний стан, фізичний і духовний розвиток, готують до самостійного життя, в результаті чого діти мають високі здобутки та досягнення в навчанні, творчості та спорті. Так, цього року семеро обдарованих дітей, які виховуються в родинах опікунів, отримали стипендію облдержадміністрації за відмінне навчання, завдяки зусиллям опікунів деякі підопічні мають можливість здобути навчання за кордоном.

І так, дійсно справжня мати не та, яка народила, а та, яка виховала, що попри прикрі поодинокі випадки щоденно доводять люди, які взяли на вихован-ня дитину, яка, на жаль, залишилась без батьків.