Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

У Саксаганському районі під час негоди, яка відбулася 02 липня 2019 року було повалено майже 800 дерев!

Як відомо, під час негоди 02. 07. 2019 через сильний вітер і зливу було повалено майже 800 дерев. Дерева падали на проїжджу частину, тротуари, на покрівлю будинків, на території багатоквартирних і приватних будинків.

Щоб максимально прибрати наслідки стихії всі комунальні служби району, працюють в цілодобовому режимі. На прибирання доріг, тротуарів, прибудинкових територій виведена вся техніка.

У прибиранні повалених дерев на території Саксаганського району управителю ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІСМ-КР» допомагають: Державна служба України з надзвичайних ситуацій, 14ДПРЧ, КП «Сансервіс» КМР, КП «Кривбасводо-канал» та інші підприємства району.

Основною метою є розчищення житлового фонду від повалених дерев. На сьогоднішній момент прибрано: ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР» 309 дерев, які впали під час урагану на прибудинкових територіях та КП «Сансервіс» КМР 137 дерев, обрізка 638 дерев по червоній смузі району.

Тривають роботи з прибирання проблемних дерев, які залишилися на фасадах і дахах. Проблема зняття полягає в тому, що вони зачіпають електричні мережі, які необхідно знеструмити, а також з їх важкодоступністю і масовістю.

По відновленню мережі електропостачання АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» працювали 32 бригади. На сьогоднішній день всі споживачі району повністю забезпечені електропостачанням.

Також, під час негоди, постраждав покрівельний матеріал на дахах 173 житлових будинків.

На теперішній час виконано роботи з відновлення покрівельного матеріалу на дахах 21 будинку, у тому числі в одному ОСББ за адресою: вул. Курчатова, 1. Наразі тривають роботи у 24 будинках.

Роботи з відновлення покрівлі проводять бригади ТОВ «ЖИТЛОСЕР-ВІС-КР», ТОВ «Метінвест».

Фінансування вищезазначених робіт проведено завдяки виділенню з міського бюджету та спонсорської допомоги народного депутата України Галь-ченка А. В.