Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Масляні гуляння у парку Саксаганському

   Сміх, посмішки, гучна музика та строкаті тематичні локації – так у суботу, 17 лютого, саксаганці відзначали чи не найулюбленіше свято зими – Масляну.

   Зиму проводжали з розмахом. Цього року до парку завітали близько 2000 гостей, які залюбки занурилися в атмосферу справжніх народних гулянь з піснями, веселощами та, звісно ж, традиційним частуванням. Усі охочі мали змогу пригоститися млинцями з різноманітними начинками, смачнючими ковбасами та випічкою, а також зігрітися гарячим чаєм та кавою,  або ж скуштувати славнозвісну запашну медовуху від громадської організації «Спілка бджолярів Криворіжжя «Травневий мед».

   Тепло і від душі привітали саксаганців та гостей району зі святом Масляної народний депутат України А. Гальченко, Криворізький міський голова Ю. Вілкул, голова Саксаганської районної у місті ради В. Беззубченко та настоятель храму святої Великомучениці Тетяни, протоієрей Антоній Бондар.

   Приємною несподіванкою для всіх стала велика сцена, люб’язно надана для проведення свята громадською організацією «ТЕРНІВСЬКИЙ ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПОЛК СІЧОВОГО КОЗАЦТВА ЗАПОРОЗЬКОГО ІМ. ГРИГОРІЯ ШРАМА». Упродовж усього заходу з неї лунали народні пісні та радували зір запальні танки від кращих виконавців та  творчих колективів району. Серед масляних забав – пиляння дерев’яної колоди на швидкість, бій на подушках та масляний стовп з подарунками. До душі гостям заходу припав і веселий конкурс-частування «Пан Медовуха». Ну і звісно, на завершення – традиційне спалення ляльки Зими – Марени, до виготовлення якої цього року долучився «Метінвест-Криворізький ремонтно-механічний завод».

   Протягом, заходу, відвідувачів розважали кращі творчі колективи та солісти КЗ «Міського палацу культури «Саксагань» КМР та МКЗ «Палацу культури «Мистецький» КМР, а також актори КП «Криворізький міський театр ляльок». Святкова атмосфера відчувалась завдяки народним співам хору «Ветеран» ім.  Миколи Буценка МКЗ «Палац культури «Мистецький» КМР та фольклорного ансамблю «Ожина» КПМНЗ «Криворізька міська школа мистецтв № 1» КМР . Наприкінці, організатори підготували спалення опудала Марени, яке уособлює темні сили. Тепер Саксаганці чекають швидкого приходу весни та пробудження природи.

   Спортивний блок заходу представляли працівники районних спортивних комунальних позашкільних навчальних закладів: ДЮСШ № 8, ДЮСШ № 10, ЦСДЮМ «Олімп» та керівники фізичного виховання професійно-технічних начальних закладів. Для всіх бажаючих учасників народних розваг  в парку були організовані спортивні змагання, серед яких: «бій стінка на стінку», змагання з гирьового спорту, змагання з дартцу, жонглювання долонями тенісним м’ячем, бій на подушках та здобуття призів з чобіт, здолавши відстань шестиметрового стовпа, в яких взяли участь понад 250 чоловік. Особливою увагою користувалися змагання з гирьового спорту, бій на подушках, та «бій стінка на стінку». Переможці та призери змагань були нагороджені солодкими подарунками від підприємців району та спілки бджолярів Криворіжжя ГО «Травневий мед».

   Так закликали весну у нашому районі, а його мешканці вже вкотре довели, що дійсно вміють і люблять відпочивати разом – однією великою дружньою саксаганською родиною!