Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Крок до науки хімія

О, хімія!
Найкраща із наук -
Ти ворогом і другом можеш бути.
Убити все живе й допомогти,
Красу життя сповна відчути.
Усе залежить від тих рук,
В яких твої досягнення і сила,
Від розуму і мудрості людини

 

2019 рік Генеральною асамблеєю ООН проголошено Міжнародним роком Періодичної таблиці хімічних елементів у зв’язку з 150-річчям з дня створення цієї таблиці Дмитром Івановичем Менделєєвим та 185-ю річницею з дня народження відомого на увесь світ вченого. 

Періодична система хімічних елементів – одне з найбільш важливих наукових досягнень. Саме тому бібліотека-філіал  № 24 комунального закладу культури  «Міська бібліотека для дорослих» Криворізької міської ради  зібрала учнів 7-А та 10-А Криворізького природничо-науковий ліцею Криворізької міської ради Дніпропетровської області для того, щоб поговорити про такий  незвичайний і цікавий предмет шкільної програми  – хімію. 

Учні 10 класу на чолі з Королевою Хімією та під керівництвом класного керівника, вчителя хімії Олесі Миколаївни провели для своїх менших колег, учнів 7-А класу  цікаві хімічні досліди, розповіли про професії, які пов'язані з наукою хімія.

Для закріплення вже отриманих знань, бібліотекарі  провели гру "Що? Де? Коли?", згуртувавши учасників за кольорами у чотири команди. Діти активно відповідали на запитання, уважно слідкуючи за обертанням вовчка на телеекрані.

Цікаві загадки, цікаві розповіді, весела і пізнавальна гра зробили  захід цікавим і змістовним.