Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

У бібліотеках Саксаганського району пройшов цикл заходів з нагоди Дня Українського козацтва

12 жовтня 2017 року, з нагоди Дня Українського козацтва, в юнацькому відділі Центральної бібліотеки комунального закладу культури «Міська бібліотека для дорослих» Криворізької міської ради читачі здійснили історичну подорож «Козацькій славі жити у віках». З підготовленої відео презентації про видатних гетьманів України, користувачі дізнались цікаві факти про життя козаків, а саме про їхні звичаї, обряди та життя на Січі. Також користувачі здійснили віртуальну подорож сайтами по темі «Козацтво». Присутні ділилися власними знаннями про історію українського козацтва, відповідали на запитання бібліотекаря та ознайомилися з літературою, яка була представлена на книжковій виставці з даної тематики.

13 жовтня 2017 року, з нагоди Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, у бібліотеці-філіалі №10 комунального закладу культури «Міська бібліотека для дорослих» Криворізької міської ради було проведено бібліофреш «Козацький дух непереможний єднає гарячі серця».  Для розкриття даної теми було використано відео з історії козацтва на Криворіжжі, тематична літературно-мистецька інсталяція, бібліографічний огляд літератури "Козацтво: сьогодні і вчора"  У зустрічі брали учні Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею. Л.Талалайченко – поет-бард, по-чоловічому повів розмову з молоддю про життя, про мужність, про відповідальність, про любов до Батьківщини. Своїми піснями та віршами розкрив тему справжнього патріотизму.

13 жовтня 2017 року в бібліотеці-філіалі № 24 комунального закладу культури «Міська бібліотека для дорослих» Криворізької міської ради було проведено дайджест «Українська революція 1917 - 1921 років». Буремні події, історичні постаті, доленосні документи тієї пори - все це знайшло відображення у розповіді бібліотекаря.  Література за темою заходу була представлена на викладці «Українська революція 1917 - 1921 років».