Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Реєстрація по договору піднайму в минулому

Відповідно до частин першої, третьої та четвертої статті 91 Житлового Кодексу України, наймач жилого приміщення вправі за згодою членів сім’ї, які зареєстровані та проживають разом з ним, здавати в піднайом жиле приміщення у випадках і в порядку, встановлюваних Житловим Кодексом. Для здачі в піднайом жилого приміщення, в якій проживає двоє або більше наймачів, була потрібна також згода цих наймачів та членів їх сімей. Договір піднайму укладався в письмовій формі з наступною реєстрацією у житлово-експлуатаційній організації.

Прописка громадян, які прибули на навчання, проводилась після зарахування до учбових закладів, при цьому у штампах приписки вказувалося «на навчання». Якщо такі громадяни прописувалися як піднаймачі, або тимчасові жильці на жилу площу інших осіб, то у штампах про прописку, крім того, може бути вказаний строк, на який вони прописувалися на дану жилу площу, наприклад: «на навчання до 31.07.1996р.»

Піднаймачі - це особи, які проживають на житловій площі, закріпленої для постійного користування за іншими особами (основними наймачами), і не мають самостійного права на цю площу. Піднаймачі знаходяться в юридичних відносинах тільки з основними наймачами, а не з керуючими будинками або домовласниками.

Підставою для припинення договору піднайму насамперед є закінчення його терміну. Після закінчення терміну договору, піднаймач на вимогу наймача зобов'язаний звільнити приміщення. При цьому піднаймач не користується переважно правом перед іншими особами на укладення договору піднайму на новий термін. Поновлення договору піднайму на новий термін цілком залежить від волі основного наймача. У разі відмови звільнити площу, піднаймач може бути виселений в судовому порядку.

Шановні мешканці, якщо ви зареєстровані за договором піднайму, то  вам необхідно звернутися до відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради для перевірки реєстрації (прописки).