Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

09 травня 2018 було насичене заходами, які пробуджували в пам’яті відлуння страшних часів та випробувань для нашого народу. Ми згадували випробування та втрати, сльози і надію, ми згадували людей, вірність та відвага яких житиме вічно.

В цень день традиційно відбулися театралізовані мітинги біля пам’ятника 118 робітникам і службовцям рудоуправління ім. Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни (вул. Володимира Великого, 14) та біля пам’ятника встановленого на честь воїнів-робітників рудоуправління ім. Карла Лібкнехта, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни (вул. Житомирська, 2а). Мистецтво співу і танцю, оркестру і театру втілилось у цих заходах. А ще було море квітів до плит з іменами тих, кому ми завдячуєм життям.

Святкові заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війни продовжувались розважальною програмаю у парку «Саксаганському», де окрім чисельних виставок-продажів, майстер-класів, акцій та флеш-мобів відбувся концерт кращих колективів МКЗ «Палац культури «Мистецький» КМР та хору «Ветеран», перший районний фестиваль героїко-патріотичної пісні, незабутні виступи оркестрів КПМНЗ «КММШ № 13» КМР та КПМНЗ «КММШ № 5» КМР. Локація для ветеран із найталановитішими музиками та смачної кашею.

Бібліотечні працівники Саксаганського району організували для мешканців міста територію патріотизму, де було презентовано розгорнуту виставку-інсталяцію «В книжковій пам’яті миттєвості війни». Особливо мешканцям міста сподобалась бібліотечна кухня, де бібліотекарі безкоштовно пригощали смачною солдатською кашею з м’ясом та овочами. Понад 400 дорослих та дітей нагодували бібліотекарі та почули безліч компліментів та слів вдячності.

У великий день ніхто не залишився осторонь. Кожен мешканець району, відчув свято перемоги та вшанування наших почесних ветеранів.