Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про здійснення самоврядного контролю за використанням земельних ділянок у Саксаганському районі міста Кривого Рогу

16.03.2023 на  черговому засіданні виконавчого комітету районної у місті ради розглянуте питання «Про здійснення самоврядного контролю за використанням земельних ділянок у Саксаганському районі міста Кривого Рогу».

Завідувач відділу земельних відносин та будівництва Ірина Богданова інформувала про проведену у 2022 році відповідну роботу  щодо забезпечення раціонального використання земель, надходження коштів до міського бюджету по платі за землю. Були висвітлені питання про роботу робочої групи щодо надходжень плати за землю та районної  комісії з упорядкування розміщення тимчасових об`єктів для здійснення підприємницької діяльності.

Велика увага приділялася щодо взаємодії відділу земельних відносин та будівництва з департаментом регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради,  Головним управлінням Державної податкової служби у Дніпропетровській  області Державної податкової служби України та правоохоронними органами.

28 квітня 2021 року був прийнятий Закон України № 1423-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», який набрав чинності 26 травня 2022 року. Завдяки йому, органи місцевого самоврядування отримали більше можливостей контролювати та впливати на збереження стратегічних ресурсів територіальної громади, а саме земель громади. У Земельний  кодекс України внесені зміни стосовно повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у галузі земельних відносин стосовно державного контролю за використанням та охороною земель у межах та порядку, встановлених законом.