Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізька північна ОДПІ повідомляє

До уваги платників податків податковий календар на 20 лютого 2017 року

Криворізька північна ОДПІ звертає увагу, що

20 лютого, понеділок,

останній день подання:

- податкової декларації з ПДВ за січень 2017 року платниками, в яких податковий період дорівнює календарному місяцю;

- податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за січень 2017 року у разі неподання податкової декларації на 2017 рік;

- податкової декларації з рентної плати за січень 2017 року з розрахунком:

• рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

• рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України;

• рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами;

• рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України;

- декларації акцизного податку за січень 2017 року*;

- звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (форма №Д4 (місячна)) за січень 2017 року;

- податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, юридичними особами на 2017 рік;

- податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) на 2017 рік;

- податкової декларації з транспортного податку юридичними особами на 2017 рік;

- податкової декларації платниками єдиного податку четвертої групи на 2017 рік та розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва за  2016 рік для набуття або підтвердження статусу платника податку 4-ої групи;

 

До уваги платників податків податковий календар на 20 лютого 2017 року

Криворізька північна ОДПІ звертає увагу, що

20 лютого, понеділок,

останній день сплати:

- авансового внеску з єдиного податку на лютий 2017 року платниками єдиного податку першої та другої груп;

- єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцями за січень 2017 року (крім гірничих підприємств).

*Увага! Суми податку з урахуванням мінімального акцизного податкового зобов’язання із сплати акцизного податку на тютюнові вироби та ставок податку, діючих відповідно до норм Податкового кодексу України, виробниками тютюнових виробів сплачуються до бюджету протягом п’яти робочих днів після отримання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання податкової декларації (п.п.222.1.2 п.222.1 ст.222 ПКУ).

 

Січневі підсумки деклараційної кампанії-2017

«Протягом січня місяця поточного року свої доходи задекларували вже 144 фізичних осіб. Загальна сума задекларованого доходу склала 7,5 млн. грн. Задекларовано податку на доходи фізичних осіб до сплати 400,9 тис. грн., військового збору – 99,5 тис.грн, загальні надходження, які вже надійшли до бюджету, склали 193,4 тис.грн (38,6%) від задекларованих податків» - зазначила начальник відділу адміністрування податків з громадян, майнових податків і зборів з фізичних осіб Криворізької північної ОДПІ Катерина Кашина під час інтерв’ю представникам ЗМІ.

За словами податківця, платники Криворізької північної ОДПІ найбільш активно декларують доходи отримані від спадщини й дарування.

У січні місяці за отриманням податкової знижки до Криворізької північної ОДПІ звернулось 12 громадян, задекларована сума ПДФО до повернення з бюджету склала 26,3 тис.грн.

Граничний термін для платників, які зобов’язанні подавати таку декларацію,- 3 травня 2017 року, які хочуть тримати податкову знижку – 31 грудня 2017 року.

При декларуванні доходів у поточному році застосовуються норми та ставки податку на доходи фізичних осіб, які діяли на останній день звітного податкового періоду, тобто на 31 грудня 2016 року.

Форма Декларації, за якою здійснюється декларування доходів, отриманих фізичними особами – платниками податків у 2016 році, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859», що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11.10.2016 за №1349/29479.

Платники податків також мають можливість заповнити та направити декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. Для користування цією послугою платнику потрібно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення.

«Безкоштовно отримати електронні ключі цифрового підпису можна в представників Акредитованого центру сертифікації електронних ключів, що знаходиться  в приміщенні Криворізької північної ОДПІ за адресою: м.Кривий Ріг, пр.-кт Героїв-підпільників,42 на 1-му поверсі, каб. №112а» - нагадала Катерина Кашина.

Натисніть для перегляду повного тексту документа