Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Щодо стану заборгованості мешканців району перед підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг

     Важливою проблемою житлово-комунального господарства є платіжна дисципліна споживачів. Внаслідок систематичної несплати деякими споживачами за отримані житлово-комунальні послуги утворюється заборгованість, накопичення якої не дозволяє виконавцям направляти потрібні кошти на оновлення централізованої системи житлово-комунального господарства, що безпосередньо впливає на якість послуг.

     Станом на 01. 01. 2017 заборгованість мешканців Саксаганського району за спожиті житлово-комунальні послуги та енергоносії становить 146 млн. грн. або 20 % від загального боргу по місту (721 млн. грн.).

     Найбільше мешканці району заборгували за послуги з централізованого опалення: 84,5 млн. грн. або майже 58 % від суми загальної заборгованості (ДП «Криворізька теплоцентраль» - 48,5 млн. грн. КПТМ «Криворіжтепло-мережа» - 36 млн. грн.).

     За послуги з утримання будинків та прибудинкових територій мешканці району заборгували ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР» - 14 млн. грн.

     Заборгованість мешканців району перед іншими підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг становить:

- КП «Кривбасводоканал» - 23 млн. грн.;

- ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» - 6 млн. грн.;

- ТОВ «Екоспецтранс» - 5 млн. грн.;

- ПАТ «ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО» - 2 млн.грн.

     На збільшення заборгованості вплинуло декілька факторів: по-перше - низька платіжна дисципліна споживачів, по-друге - значне зростання тарифів майже на всі види послуг.

     З урахуванням підвищення тарифів, на теперішній час одним із дієвих засобів надання допомоги населенню у сплаті за житлово-комунальні послуги є призначення субсидії.

     Більш детальну інформацію щодо надання житлових субсидій можна отримати на офіційному веб-сайті виконкому районної у місті ради srvk.gov.ua у рубриці оголошення або звернувшись до спеціалістів управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради (вул. С. Петровської, 16а, тел. для довідок 64-43-83).

     Щодо платіжної дисципліни, то кожен мешканець повинен розуміти, що якісна підготовка та проведення опалювального сезону напряму залежать від коштів, які отримують підприємства-надавачі житлово-комунальних послуг від споживачів.

     На теперішній час, з урахуванням величезної заборгованості, яку мають мешканці району та міста в цілому перед підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг, дуже гостро стоїть питання подальшого надання даних послуг.

     Необхідно зазначити, що тільки своєчасна, повна сплата за житлово-комунальні послуги та відшкодування накопиченої заборгованості, у тому числі, шляхом стягнення боргів у судовому порядку, може забезпечити подальшу життєдіяльність району, тепло в оселях, закладах охорони здоров’я, освіти, культури.

     Тож, шановні мешканці Саксаганського району та міста в цілому, щоб уникнути примусового стягнення заборгованості або відключення від систем газопостачання, водопостачання та водовідведення, просимо Вас вчасно розраховуватись за житлово-комунальні послуги, погашати заборгованість за попередні періоди та не допускати накопичення заборгованості у майбутньому.

     Бажаємо щоб у Ваших оселях було завжди тепло і затишно.