Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Наша мова - українська

Українська мова -

Це серця мого подих,

Ти — небесна ласка, ясна височінь.

Ти для мене, мово,

Як ковток повітря.

Ти - моє майбутнє й синя далечінь.

 

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий  обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку 9 листопада Україна відзначає чудове свято – День української писемності і мови. Заклади освіти Саксаганського району теж відзначали таку подію.

9 листопада у комунальному закладі «Навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеню №  240» пройшли заходи до Дня української писемності та мови. Це свято, яке щорічно відзначається у закладі з метою  формування у вихованців  розуміння того, що українська мова - це скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Педагоги ставлять на меті розширення знань про красу і багатство української мови, ознайомлення  дітей з українськими обрядами і звичаями, що в результаті сприятиме пробудженню почуття національної гідності. З метою популяризації української дитячої книжки у бібліотеці закладу була організована виставка та пройшла вікторина знавців українських народних казок, в якій взяли участь учні 2-4-тих класів.

Черпати нові знання, грати з друзями в лінгвістичні ігри, взяти участь у флешмобі – свято з українським колоритом вдалось на славу! На подвір'ї закладу був організований та вдало проведений флешмоб за участю учнів 3-4 тих класів,  під час якого учасники співали пісню про рідну мову та виконували традиційні для Дніпропетровщини  рухи, елементи обрядових танців.