Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Безпечне літо

Що таке літо для дитини? Літо – найулюбленіша пора дітей, однак особливо підступна. Легковажне ставлення до правил безпечної поведінки – першопричина сумних і трагічних наслідків. Статистика показує, що на літній час дійсно доводиться пік різних інцидентів, пов'язаних з тепловими ударами, утопленнями, отруєннями та іншими небезпечними ситуаціями.

Дитинство – найважливіший, самобутній і неповторний період у становленні кожної особистості. Саме в цей час дитина формується фізично, психічно й інтелектуально, набуває необхідних знань, умінь та навичок. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги, спілкування і захисту.

Виховання дітей – це й життєва мудрість, і майстерність, і мистецтво. Важливою складовою виховання дітей є навчання основам безпечної життєдіяльності, яке повинно привчити дитину цінувати та берегти власне життя й життя оточуючих, уникати потенційно-небезпечних ситуацій, а у разі їх виникнення – діяти грамотно. Чим менше у дитини знань, тим більше небезпеки з боку зовнішнього світу.

Як подбати про безпеку дитини, не позбавляючи її радощів? Дуже просто: дотримуйтесь правил безпеки життєдіяльності вдома та на вулиці, на морі та у лісі, у полі та у горах, на дорозі та у транспорті… – і все буде гаразд! У разі виникнення надзвичайної події або травмування, не забувайте про екстрені телефони: 101 – служба надзвичайних ситуацій, 103 – медична допомога.

         Бережіть своє здоров'я та життя, рідних і близьких Вам людей!