Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2006 року був прийнятий акт про здачу всіх захисних будівель над зруйнованим четвертим енергоблоком. Указом Президента України 14 грудня офіційно оголошено пам’ятним днем ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Традиційно, 14 грудня 2017 року, у сесійній залі виконкому Саксаганської районної у місті ради проведено міські урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС спільно з Криворізькою міською організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів  «Союз Чорнобиль України» та громадською організацією «Криворізьке об’єднання інвалідів  «Ветерани Чорнобиля».

У заході брали участь народний депутат України Гальченко Андрій Володимирович, який привітав присутніх з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та голови районних у місті рад. Заступником міського голови Бєліковим Костянтином Аркадійовичем вручено учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відзнаки виконкому Криворізької міської ради.

 З нагоди урочистої дати  12-13  грудня 2017 року заступником голови районної у місті ради Криворотнім Ігорем Івановичем, начальником управління праці та соціального захисту населення Гугуєвою Світланою Володимирівною та депутатами районної у місті ради відвідано вдома трьох немобільних учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, інвалідів 1 групи, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою та вручено продовольчі набори.

13 грудня 2017 року відбулася зустріч з вдовами померлих чорнобильців та учасників  ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС з керівництвом району та депутатом районної у місті ради Логіновою Анжелікою Анатоліївною. Зі словами вдячності вручено відзнаки районної у місті ради та продовольчі набори.

Проведено у закладах освіти району інформаційно-просвітницькі заходи: єдині виховні години, інформаційні зустрічі, тематичні заходи за участю учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, перегляд та обговорення документального фільму «Чорнобильська катастрофа: герої – ліквідатори», бесіди, виставки.

Вшановано пам'ять загиблих покладанням квітів до пам'ятного знаку учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.