Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Ураїна пам’ятає – світ визнає

   Пам’ять -  нескінченна  книга, в якій записано все життя людини і життя країни. Багато сторінок вписано криваво-чорними кольорами. Особливо вражають сторінки, де вкарбовані слова – Голодомор. Щороку, в листопаді ми відзначаємо сумну дату пам’яті  жертв голодоморів, пам’яті  мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду.

   До дня пам’яті  жертв голодоморів в закладах культури і  бібліотеках району проводяться години пам'яті, години-реквієми,  уроки історії та інші заходи, де підростаючому поколінню розповідають  жахливі факти історії, зачитують спогади очевидців. Набатом звучить інформація про людські страти... Запрошені  на заходи очевидці тих страшних подій  зі сльозами на очах діляться спогадами про «сторінки безкровної війни».

   Прочитані  вірші та переглянуті  документи сприяють вихованню у присутніх на заходах, особливо молоді, любові до свого народу, співчуття до народного горя і бажання служити народу і Батьківщині.

   Відзначаючи річницю Голодомору ми усвідомлюємо, що злочинна акція проти українського народу не є історичним минулим, вона й зараз болить і нагадує про себе.

   Ураїна пам’ятає – світ визнає.