Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Індустріальний Кривий Ріг очима туриста

Розвиток промислового туризму – це складова маркетингової стратегії міста, дієвий засіб створення привабливого бренду та залучення інвестицій. Промисловий туризм набирає все нових обертів. Хвиля його розвитку накрила й «залізне серце» України – наше місто Кривий Ріг.

Індустріальний Кривий Ріг очима туриста має «статус» міста контрастів із власними унікальностями.

Індустріальна спадщина міста вражає своїми масштабами: діючі кар'єри, серед яких найглибший в Європі кар'єр ПрАТ «Інгулецький ГЗК» (більше 420 метрів), провальні зони і каньйони, шахти, відпрацьовані затоплені кар'єри, історичні промислові споруди та багато іншого.

Що може прикрасити осінній вечір справжнього туриста, які локації міста Кривого Рогу можуть вразити до глибини душі і не залишать байдужими нікого? Відповіді на ці запитання знають досвідчені екскурсоводи нашого міста. Тож запрошуємо усіх бажаючих зануритися в атмосферу промислового туризму.

Це і провальні ландшафти (зони обвалення) - унікальні воронки, які виникають в результаті обвалу стелі пустот верхніх горизонтів шахт. Саме в таких місцях формуються так звані марсіанські пейзажі Кривбасу. Екскурсія до провальних зон шахти «Гвардійська» відкриє для жителів та гостей міста надзвичайні території «Криворізької Аризони». Такі види можна знайти в районі шахт «Тернівська», «Ювілейна». Для любителів екстриму є провали крутіші, а саме: знаменита воронка «Гніздо Дракона», яка вражає в саме сердце. Якщо Ви полюбляєте подорожі, квести й пригоди, Вам до вподоби катакомби й печери, то екскурсія «Долина тіней» прийдеться до снаги.

Головні годувальники Кривбасу - підприємства, що спеціалізуються на видобутку руди відкритим і закритим способом. Розвиток промтуризму має колосальні перспективи в цій сфері. За великого бажання можна спуститися в шахту або кар'єр, стати свідком планового вибуху гірських порід.

Поспостерігати за роботою екскаваторів і великовантажних машин можна зі спеціально обладнаних оглядових майданчиків. Один з найбільших у Європі – кар'єр ПАТ «Південний ГЗК». Масштаби цих гірських виробок складно передати словами. А ось побачити на власні очі цілком можливо.

Зовсім недавно стали загальнодоступними виробничі екскурсії працюючими  підприємствами  міста Кривого Рогу.  Це нове віяння в питанні розвитку місцевого промтуризму, але попит на нього стрімко зростає.

Екскурсії  з  гідом - цікаві і насичені.  На діючі підприємства дозволено заїзд тільки організованих груп за попереднім узгодженим списком. Допомогти в цьому питанні може КП «Інститут розвитку міста Кривий Ріг», а саме відділ промислового туризму. Контактний номер телефону: (0564) 92-29-69. Інформацію про майбутні тури можна знайти на сторінці www.facebook.com/kr.tour/. Звертаємо Вашу увагу, що записуватись на екскурсії потрібно обов'язково заздалегідь

Місто завдовжки в життя чекає на Вас щоб зануритися в атмосферу чогось нового, незвіданого та вражаючого!