Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День майбутнього виборця

08 жовтня 2019 року у Криворізькому професійному гірничо-металургійному ліцеї відбулась інформаційна зустріч з майбутніми виборцями.

Спеціалісти відділу ведення Державного реєстру виборців коротко розповіли студентам у чому полягає робота відділу та звернули увагу на основні напрямки.

З 2009 року було розроблено базу даних виборців всієї України для ведення персоніфіковано обліку виборців та складання списків, що називаэться “Державний реєстр виборців”. До цієї бази даних заносяться та в ній зберігаються персональні дані про всіх виборців України, а саме прізвище, ім’я, по батькові, дата народження та місце реєстрації виборця.

Молодь зацікавила інформація про те що виборцям надано можливість особисто звертатись до відділів ведення Державного реєстру виборців для перевірки та корегування в разі необхідності, своїх персональних даних та про те, що перевірити себе в Державном реєстрі виборців можна в мережі Інтернет на офіційних сайтах ЦВК та Державного реєстру виборців в розділі “Особистоий кабінет виборця”,за посиланням: www.drv.gov.ua.

Наприкінці зустрічі студентам було роз’яснено, що кожен громадянин України, хто на день голосування досягне вісімнадцятирічного віку має право голосу але проголосувати зможе лише той виборець, який буде включений до списків виборців. З метою запобігання випадків неточностей, або відсутності у в списках виборців, було рекомендовано здійснити перевірку своїх персональних даних.