Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Місячник предметних олімпіад

   У школярів Саксаганського району стартує місячник предметних олімпіад

   Щорічно другий місяць осені знаменується для багатьох учнів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій випробуваннями на знання та уміння. Бо саме у жовтні стартує районний етап олімпіад із базових дисциплін.

Попередньо, на основі результатів І туру – шкільного, відбором у своїх навчальних закладах визначено здібних учнів, які будуть відстоювати звання кращих уже на районному рівні. Олімпіади з усіх предметів включають знання теорії та практики з виучуваних предметів, творчих пошуків та наукових досліджень.

   Районний етап – це шлях до наступної щаблини – міського туру. Важливо, щоб відбір учнів був справедливим, а умови проведення – максимально комфортними. Задля цього до роботи залучаються методисти та кращі вчителі, які розробляють низку завдань, що безпосередньо стосуються і програмного матеріалу в школі, і додаткових знань із предмета.

   Без перебільшення можна стверджувати, що якість виступу учнів Саксаганского району на рівні міста щороку підвищується. Школярі займають призові місця, стають учасниками обласного туру, разом із своїми вчителями показують високий  рівень підготовки, конкурують із однолітками на Всеукраїнському рівні.

   12 жовтня кращих у районі учнів визначатимуть із географії, інформатики, математики. У подальшому на учасників чекають випробування з української мови та літератури, фізики, біології, хімії,  історії, правознавства, фізичного виховання  та інших предметів.