Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ЛІТО В ДНЗ

Літній період особливо сприятливий для зміцнення здоров’я дітей, їх повноцінного розвитку, початку загартування дитячого організму, як у повсякденному житті, так і спеціально організованого. Літню роботу з дітьми в дошкільному закладі прийнято називати оздоровчою.

Під час організації  роботи в літній період  цього особливого року, в закладах дошкільної освіти району враховані рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів на період адаптивного карантину: збільшено час перебування дітей на свіжому повітрі; передбачена достатня рухова активність вихованців протягом дня

В дитячих садочках літньої пори діти протягом дня максимально перебувають на свіжому повітрі. Адже саме тут відбуваються основні оздоровчі моменти. Діти приймають  повітряні та сонячні ванни,  проводять загартовуючи заходи (ходьба по масажерах з природного матеріалу,обливання стоп ніг водою). Збільшено тривалость сну відповідно до віку дітей,  збільшено кількість розваг, але не допускається проведення масових заходів.

Однією з умов збереження та зміцнення здоров’я  дитини, підвищення опору її організму до хвороб є повноцінне харчування, тому велика увага приділяється організації правильного харчування дітей, забезпеченню асортименту сезонних продуктів відповідно до перспективного меню. На час літнього оздоровлення збільшено на 10% витрати на харчування, тому в закладах введено 4-х разове харчування з додатковим другим сніданком у вигляді соку, фруктів, ягід, що дозволяє забезпечити збалансоване харчування дітей.

Отже в закладах дошкільної освіти  використовують сприятливі для зміцнення здоров’я дітей умови літнього часу, щоб кожна дитина зміцніла і загартувалася.