Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

У Саксаганському районі відбулися урочисті покладення квітів до меморіальних дощок, встановлених на честь загиблих учасників АТО на сході України

14 червня з нагоди  Дня ушанування учасників антитерористичної операції на сході України в Саксаганському районі відбулись покладання квітів до меморіальних дощок на честь бійців, які загинули під час виконання військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції на сході України та операції об’єднаних сил у Луганській і Донецькій областях.  У заходах взяли участь учні шкіл, закладів професійно-технічної освіти, мешканці району, які вшанували пам’ять полеглих бійців хвилиною мовчання.

Дата 14 червня встановлена не випадково, адже саме в цей день у 2014 році сталася страшна масштабна трагедія – в небі над Луганськом озброєними формуваннями так званої ЛНР було збито військово-транспортний літак ІЛ-76, що виконував завдання із заміни особового складу, доставці боєприпасів та бронетехніки для Збройних Сил України, що боронили аеропорт міста Луганська. На борту літака знаходилось 49 українських військових, зокрема, з Кривого Рогу. В результаті катастрофи всі вони загинули.

Пам’ятаємо загиблих та вклоняємося живим героям, що й сьогодні мужньо відстоюють право рідної країни на цілісність, суверенітет та мир!