Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Материнська байдужість

Головним завданням служби у справах дітей є забезпечення прав дітей, упередження випадків неналежного виконання батьками своїх обов’язків, вживання алкоголю, наркотичних засобів, домашнього насильство тощо.

Так, службою у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради під час рейдового заходу «Неблагополучна сім’я» виявлено, що багатодітна мати залишила семеро дітей на виховання бабусі, через що в родині настала скрута, нагальна потреба в елементарному – їжі. Над даною родиною здійснювався особливий контроль суб’єктами соціальної роботи, та протягом тривалого часу, у вигляді продуктових наборів, засобів особистої гігієни, а також канцелярського приладдя для дітей, надавалась допомога міською та районною службами у справах дітей, благодійними організаціями, закладом освіти, де навчаються старші діти.

Ювенальною превенцією сектору превенції Саксаганського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області встановлено місце перебування матері, та спільно зі службою у справах дітей, відвідано її за новим місцем проживання. Останній було запропоновано повернутися до рідних дітей та належно виконувати свої батьківські обов’язки, від чого вона категорично відмовилася. Горе-мати неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП, проте позитивних результатів це не дало.

Тож, не зважаючи на всю надану допомогу сім’ї, родичі не змогли далі займатися утриманням та вихованням дітей. У результаті ухилення матері від виконання батьківських обов’язків, 12 травня 2020 року інспекторами поліції та медичними працівниками складено акти про покинутих дітей. Наразі, діти перебувають у дитячому медичному закладі для обстеження.

Служба у справах дітей в умовах карантину здійснює особливий контроль та вживає всіх необхідних заходів щодо соціального захисту дітей та упередження порушення їхніх прав.