Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Модель ООН. Україна. Кривий Ріг, 2017

      Модель ООН це міжнародна освітня програма, в ході якої імітуються засідання різних органів системи ООН. На цих засіданнях-імітаціях учні виступають у ролі дипломатів. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в Організації Об’єднаних Націй.

      Перші спроби імітації діяльності міжнародних організацій розпочалися ще у 20-х роках минулого століття в період діяльності Ліги Націй. Саме вони вважаються попередниками Моделі ООН, які почали проводитися після завершення Другої світової війни. У 1968 році стараннями нідерландських студентів і викладачів вперше було проведено Європейську Міжнародну Модель ООН в Гаазі (TEIMUN), яка успішно функціонує й донині.

      У 1999 році учні та педагоги Криворізької загальноосвітньої школи № 68 вибороли честь реалізувати в регіоні програму „Модель ООН” для школярів. Відтоді навчальний заклад забезпечив організаційну та змістову роботу шістнадцяти Відкритих конференцій. Незважаючи на свою «молодість», учнівська гра динамічно розвивається й залишається однією з найбільш визнаних учнівських Моделей України. В Криворізькій «Моделі ООН» крім навчальних закладів міста беруть участь делегати Миколаєва, Херсону, Сум, Черкас, Києва, Кропивницького, Новгород-Волинська, Каховки, Апостолове, Полтави, Комсомольська, Львова.

      З 28 по 30 березня 2017 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 68 планується проведення сімнадцятої регіональної конференції старшокласників «Модель ООН. Україна. Кривий Ріг, 2017».

      Тема конференції: «Інвестиції в дітей – запорука подальшого сталого розвитку людства».

      Під час конференції працюватимуть комітети: Комітет соціальних, гуманітарних питань, Комісія з охорони здоров’я, Комісія з питань культури,  Рада з прав людини.

      Запрошуємо представників закладів освіти міста до участі у конференції старшокласників «Модель ООН. Україна. Кривий Ріг, 2017».

      Детальніша інформація про конференцію старшокласників «Модель ООН. Україна. Кривий Ріг, 2017» доступна на сайті школи: school68.inet.ua.