Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

VІІ Різдвяний турнір з баскетболу на Кубок Саксаганського району серед школярів 7-9 класів

З метою змістовного дозвілля та зайнятості дітей в зимовий канікулярний період шляхом популяризації та розвитку юнацького баскетболу в районі, зміцнення здоров’я учнів залучаючи їх до регулярних занять ігровими видами спорту, виявлення здібних спортсменів та підготовки збірних команд району для подальшої участі у міських і обласних змаганнях, з 04 по 05 січня 2018 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 8» КМР (вул. Волосевича, 1е) відбувся VІІ традиційний районний Різдвяний турнір з баскетболу на «Кубок Саксаганського району» серед юнаків шкільного віку 7-9 класів, в якому взяли участь 120 спортсменів з 10 команд (КЗШ № № 17, 21, 31, 41, 119, 124, КНВК № 35, КПНЛ, КГ № 91, КСШ № 118).

На урочистому відкритті VІІ традиційного районного Різдвяного турніру вболівальників та учасників спортивного заходу привітали та поздоровили зі святом президент федерації баскетболу міста Кривого Рогу Буряк Анатолій Георгійович та депутат Саксаганської районної у місті ради від політичної партії «Опозиційний блок» Сімоник Тетяна Юріївна, які вручили всім спортсменам новорічні подарунки та на команди торти.

Згідно з жеребом, команди були розділені на дві групи («А» і «Б»), де за олімпійською системою на вибування змагалися між собою. З кожної групи до фінальної частини турніру виходили по дві кращі команди.

З перших ігор було видно, що ніхто не хотів поступатися один одному. Весь час на майданчику трималась запекла боротьба. Спостерігаючи з трибун за спортивними баталіями команд, в порівнянні з минулим роком, відзначимо значний зріст майстерності баскетболу в районі.

05 січня 2018 року до фінальної частини турніру потрапили найсильніші команди групового раунду: КЗШ № 21, КЗШ № 41, КНВК № 35 та КЗШ № 124.

Перемогу та Різдвяний «Кубок Саксаганського району 2018 року» в турнірі отримала дружна команда юних баскетболістів КНВК № 35 (тренер Демченко А. А.), друге місце здобула дуже перспективна команда КЗШ № 21 (тренер Токарчук Ю. Т.), до речі в команді нарівні з хлопцями грали три дівчини, третє місце виборола вольова команда відкриття традиційних змагань - КЗШ № 41 (тренер Люлін І. Г.), четвертою, цього року, стала команда минулорічний чемпіон КЗШ № 124 (тренер Борбулевич І. В.).

Переможці та призери VІІ традиційного районного Різдвяного турніру були нагороджені кубками, медалями та грамотами.

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні районних змагань з баскетболу на «Кубок Саксаганського району 2018 року» серед юнаків шкільного віку 7-9 класів федерацію баскетболу міста Кривого Рогу в особі її президента Буряка Анатолія Георгійовича, депутата Саксаганської районної у місті Сімоник Тетяну Юріївну та адміністрацію комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8» КМР в особі в. о. директора Заїменко І. В.

Турнір було проведено з метою виявлення кращих спортсменів для формування юнацької збірної команди Саксаганського району, яка в лютому 2018 року візьме участь у традиційних міських змаганнях з баскетболу пам’яті  народного депутата України 3-х скликань, почесного громадянина міста Кривого Рогу Гурова Вадима Миколайовича.

Захід був висвітлений телерадіокомпанією «Рудана».