Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Вода – сила життя!

8 грудня на старшому відділі КЗК «Міська дитяча біблеотека» відбулося чергове засідання клубу «Джерельце» під керівництвом Андоньєвої І. Г. з учнями 7 класу ЗОШ №120, темою якого була ВОДА.

Що таке вода? Для фізика – просто один із станів речовини, для хіміка – сполука водню з киснем, ще для когось – розчинник, для іншого – наповнювач... Без води нема життя, вона і є саме життя. Здавалося б, на початку 21 століття людство знає про воду все – вона вивчена, все задокументовано та досліджено…та все ж - «Те, що ми знаємо – капля, а те, що не знаємо – океан» - дуже вдалий символічний вираз по нашій темі. Вода - найпростіша і звична речовина на планеті. Але в той же час вона таїть в собі безліч загадок.

Учні на прикладах і відеоматеріалі побачили ту шкоду, що надає людство воді, не зважаючи на те, що саме від її якості залежить якість життя всіх людей планети. Також, діти мали змогу відчути себе справжніми серфінгістами, в ході гри "Вгадай за звуком" впізнавали звуки води, знайомі з народження. Весело і з користю пройшло засідання клубу. Діти визначили основне завдання для себе – зробити все від них залежне, щоб зберегти найцінніше для наступних поколінь - ВОДУ, а саме - економно споживати, встановлювати водоміри, дбайливо ставитися до якості води, формувати екологічний світогляд у батьків та однолітків.