Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

452-а річниця із Дня заснування міста-фортеці Бахмут

Заклади культури Саксаганського району об’єднують, допомагають та підтримують мешканців міста та внутрішньо перемішених осіб у цей непростий час. До Дня заснування міста Бахмут, якому виповнилося у цьому році 452 роки, провели заходи для соціальної та емоційної підтримки дітей ВПО.
МКЗ «Палац культури «Мистецький» КМР привітав діточок Бахмута виступами талановитих та неперевершених колективів палацу: зразкова естрадна студія «Ля-ля-фа», зразковий ансамбль бального танцю «Натхнення», зразкова аматорська циркова студія «Арлекін». У святковій програмі були рухливі ігри, конкурси, танці та інші сюрпризи за участю персонажів Козака та Козачки, які додали гарного настрою та незабутніх вражень.    
У бібліотеці – філіалі №15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР спільно з благодійним фондом «Слов’янське серце» діти м. Бахмут взяли участь у веселій, яскравій, розважальній програмі. Малеча мала змогу хоч на деякий час відволіктися від сумних думок і переживань, погратися, поспілкуватися та поділитися своїми мріями.    
Цікавий квест під назвою «Бахмут там, де ми!» підготували і провели педагоги освітнього осередку м. Бахмут, під час якого дітки були учасниками майстер-класу зі створення вітальних листівок та створили прапор м. Бахмут за допомогою техніки малювання повітряними кульками.
Такі заходи для тих, хто через війну втратив звичний спосіб життя та домівку, стають багатофункціональними, доступними й творчими майданчиками для спілкування, розвитку та відпочинку. А що найважливіше — затишними та спокійними місцями для відновлення та підтримки свого емоційного стану, адже навіть під час війни кожна дитина заслуговує на щасливе дитинство.