Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Літературна вітальня «У майбутнє з Кобзарем»

В Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього великого поета не залишає байдужим нікого. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі? Відповіді на ці питання дають діти.

З 01 до 07 березня 2018 року в Криворізькій загальноосвітній школі № 41 була проведена традиційна подія березня – Шевченківські дні.

З метою національно-патріотичного виховання, формування відчуття краси рідної мови; розвитку мовленнєвих здібностей учнів; збагачення словникового запасу; розширення кругозору учнів та поглиблення знань про життєвий і творчий шлях Т.Г.Шевченка, були організовані і проведені за­ходи, у яких активну участь узяли педагогічні працівники та учні школи. Учасники мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних літературних діячів нашого народу.

Тиждень розпочали переглядом тематичного книжкового вернісажу, розташованому у бібліотеці: «Шевченко – не поет, а голос душі українського народу», виставки, висловів про літературу, естетично оформлених учнями «Чарівний розмай» у холі школи. Шкільним прес-центром з нагоди відзначення річниці з дня народження Т.Шевченка підготовлено спецвипуск шкільної газети «Сорока 41. «Слово Кобзареве…».

Завершенням тематичного тижня стало проведення літературної вітальні «У майбутнє з Кобзарем». У заході взяли участь учні 5-11 класів, які демонстрували обізнаність з фактами життя і творчості Тараса Шевченка, глибоку осмисленість його поезій та невимовну шану до Великого українського пророка.

У ході свята учні декламували найпроникливіші поезії письменника, читали його «Заповіт» різними європейськими мовами,  а колектив 5-А класу заспівав пісню «Тече вода з-під явора» за віршем Т.Шевченка. По завершенню свята учасники були нагороджені грамотами та подяками.

Активність на заходах та обізнаність наших школярів з мистецькими творами Великого Кобзаря, їх самобутністю, художньою образністю дозволяє пишатися не лише Тарасовою спадщиною, а і її поціновувачами — нашими учнями!