Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Курси Веб 2.0

     Основною ознакою сучасного суспільства стало застосування нових інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховних процес та створення інформаційних мереж, які охопили та стали невід’ємною складовою у всіх сферах нашого життя.

     Особливо стрімко стала змінюватися картина сучасної освіти із появою сервісів Веб 2.0. Із поширенням цих сервісів усе більша увага приділяється формам мережевого співробітництва і навчання учнів. Сервіси відкривають нові можливості для діяльності, до якої надзвичайно легко приєднуються люди, що не володіють ніякими спеціальними знаннями з інформатики.

     Так на базі Криворізького навчально-виховного комплексу №35 Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - багатопрофільний ліцей “Імпульс» з 06 по 17 лютого 2017 року проводяться курси для 30 педагогів Саксаганського району за програмою «Соціальні сервіси Веб-2.0 у навчально-виховному процесі», (тренер - Новікова Ганна Сергіївна, заступник директора з НВР, вчитель інформатики Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 51).

     У ході освоєння дисципліни слухачі продовжують знайомство з принципами побудови комп’ютерних мереж, знайомляться з технологіями колективного використання сервісів мережі Інтернет. Велика увага приділяється питанням створення навчально-методичного забезпечення для проведення занять з використанням соціальних сервісів. Слухачі знайомляться з принципами організації занять з використанням соціальних сервісів мережі Інтернет.

     В кінці курсів слухачі матимуть власний блог та сайт з розміщеними на них освітніми ресурсами.

     Програмою передбачено проведення занять за змішаною очно-дистанційною формою. Основними видами занять визначено проведення тренінгу із використанням інформаційно-комунікаційних технологій та веб-сервісів в очній частині курсу та практичні заняття в дистанційній його частині.