Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кожній дитині – люблячу родину!

Цінностей у людському житті може бути чимало – здоров’я, кар’єра, гарне житло, дорогий відпочинок, автомобіль, гроші тощо. Але з перечисленого ніщо не замінить сім’ю та оточення рідних людей. Особливо це відчувають діти, котрі залишились без батьківського піклування.

Мова йде про сиріт, напівсиріт і тих, хто проживав у неблагополучних сім’ях. Таким дітям державою надано всі необхідні умови, але, як відомо, тата й маму ніхто не замінить. І щасливими є ті діти, яким випала нагода бути всиновиленими або взятими під опіку в гарні сім’ї.

Служба у справах дітей виконкому районної у місті ради за підтримки відповідних структур робить усе необхідне для розвитку та підтримки сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З цією метою у Саксаганському районі проводиться робота з потенційними батьками для того, щоб збільшити кількість всиновлених, взятих під опіку та піклування дітей, а також створити прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Протягом багатьох років проводиться спостереження за вихованцями дитячих будинків, яких бажають взяти в сім’ї, чимало дітей з острахом сприймають чужих людей, адже для них мамою і татом залишаються все ті ж директор дитячого будинку чи інтернату, вихователі або інші працівники дитячих закладів.

Спираючись на розуміння і почуття батьків, котрі виявили бажання взяти до себе дитину, з початку поточного року працівники служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради допомогли близько сорока дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, знайти нові родини.

Служба у справах дітей виконкому районної у місті ради просить відгукнутись небайдужих, чиї серця відкриті для того, щоб подарувати знедоленим дітям, які чекають на своїх маму і тата, родинне щастя.

Прохання звертатись за адресою: вул. Володимира Великого, буд. 32,    каб. 105, 107 або за телефоном: 94 82 08.