Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Комфортне інтелектуальне середовище!

Сьогоднішня бібліотека покликана бути багатоликою і різною: з «гучними» і «тихими» зонами, з відкритими просторами і відокремленими місцями відпочинку. Тому необхідно переглянути організацію бібліотечного простору, буквально кожного куточка приміщення, зробивши його якомога зручнішим і привабливішим для користувачів. Отже, бібліотекам потрібно не лише забезпечувати максимальний об'єм інформації з вільним і рівним доступом до неї, але і створювати комфортне інтелектуальне середовище, здатне залучати і виховувати нові покоління читачів.

Зараз бібліотекарі намагаються залучати читачів не тільки цікавими книгами, журналами, конкурсами та квестами. Вони також думають про те, як зробити атмосферу в бібліотеці більш привабливою в плані інтер'єру, враховуючи смаки всіх: від самих маленьких до найбільших читачів. Особлива увага приділяється меблям, зокрема столам багатопланової конфігурації, які дозволяють один і той же зал використовувати для ділового читання, презентацій або видовищних заходів.

Бібліотеки–філіали КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР повинні бути привабливими, щоб користувачі могли там знаходитися, вчитися і грати. Завдяки виділеним коштам з міського бюджету у І кварталі 2020 року було придбано нові меблі: стільці; столи-кафедри для зручності обслуговування користувачів в читальних залах та створення різних функціональних зон: для навчання, читання, ігор та відпочинку; письмові столи для обладнання робочих місць бібліотекарів. Нові столи і зручні м’які стільці дозволять дітям старшого віку комфортно працювати над рефератами, виконувати домашнє завдання або просто поспілкуватися з друзями.

Особливо будуть задоволені користувачі молодшого віку, тому що придбані дитячі комплекти «Ромашка», «Дзвіночок», «Квітка». Кожен сегмент меблі має свої унікальні особливості, цікаві деталі, колірні рішення, і звичайно ж, функціональне призначення.

Кожна бібліотека–філіал закладу має свій імідж, свою родзинку в роботі. Але головне, що об’єднує усі книгозбірні міста – це велике, непідробне бажання бібліотекарів дарувати своїм користувачам приємні хвилини спілкування, позитивний настрій, яскраве та корисне дозвілля.