Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про переведення дачного чи садового будинку в жилий будинок

02 вересня 2014 року Верховною Радою України ухвалено  Закон України № 1673-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації в них місця проживання», згідно з яким  Житловий кодекс  УРСР доповнено  статтею 8¹. Громадяни України мають право на переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки в порядку, визначеному Постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 321 «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають будівельним нормам, у жилі будинки».

Рішення про переведення дачних і садових будинків у жилі будинки приймається відповідними органами місцевого самоврядування. Тільки після визнання дачного або садового приміщення жилим будинком, громадяни мають право проводити в ньому реєстрацію свого проживання.

Для отримання даної адміністративної послуги можна звернутись з відповідним пакетом документів до  Центру адміністративних послуг «Віза»    (м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1) або до територіального підрозділу Центру надання адміністративних послуг «Віза» (м. Кривий Ріг, вул. Володимира Великого, 32).

Для отримання адміністративної послуги «Переведення дачного чи садового будинку в жилий будинок» фізичній особі-власнику дачного чи садового будинку до заяви необхідно надати наступні документи:   

- копія документа про право власності на дачний чи садовий будинок;

- письмова згода співвласників (за наявності) на переведення такого будинку в жилий;

- звіт про проведення технічного огляду дачного чи садового будинку з висновком про його відповідність державним будівельним нормам, виготовлений спеціалістами, які мають відповідну ліцензію на виконання вказаних робіт.