Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі

Нарешті сталося те, про що нас часто запитували наші відвідувачі – прописатися та виписатися тепер можна сидячі на своєму дивані або в подорожі або там, де вас застала нагальна потреба. Реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі втілюється в життя, рішення про це прийняв уряд (постанова Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 № 1364 «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі»).

Послугу  з реєстрації/зняття з реєстрації в електронній формі можуть отримати громадяни, які:

-     пройшли автентифікацію з використанням інтегрованої системи автентифікації, кваліфікованого електронного підпису або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу;

-     мають паспорт громадянина України у формі картки;

-     реєструють місце проживання  за адресою житла, відомості про яке внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, та за умови, що особа є власником (співвласником) зазначеного житла або отримала електронну згоду на реєстрацію місця проживання від власника (співвласників) зазначеного житла, а також за відсутності обтяжень речових прав на зазначене житло;

-     за наявним у реєстрі територіальної громади зареєстрованим місцем проживання батьків чи одного з них, якщо особа є неповнолітньою (віком від 14 до 18 років).

Заява подається на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг «Портал Дія».

Реалізація цього проекту буде тривати протягом двох років. Чому так довго? Тому що необхідно забезпечити інформаційну та технічну взаємодію між реєстрами різних державних органів: Державним реєстром актів цивільного стану громадян та Державним реєстром речових прав на нерухоме майно (Міністерство юстиції), Єдиним державним демографічним реєстром (Міністерство внутрішніх справ), Єдиним державним реєстром військовозобов’язаних (Міністерство оборони), реєстрами територіальних громад.

Тож на нас з вами чекає цікавий шлях до максимального спрощення отримання послуги з реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання!

А поки триває впровадження наших послуг в електронній формі, нагадуємо, що на період карантину контактний прийом замовників послуг здійснюється виключно за  попереднім записом.

Мешканці району мають можливість записатися на прийом до відділу:

-     онлайн через портал державних послуг iGov (https://igov.org.ua)

-     e-mail: [email protected];

-     skype: [email protected];

-     за телефоном 94-82-15.

Прийом громадян у відділі здійснюється з 8-30 до 15-30 (з 12-30 до 13-00 санобробка приміщення) щоденно, окрім суботи та неділі.

Піклуйтеся про себе та своїх близьких!»