Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні виборці! Відкрито нову можливість реалізації виборчих прав громадян

Невдовзі право голосу зможуть  реалізувати виборці без зареєстрованого місця проживання.

Постановою Центральної виборчої комісії від 11 червня 2020 року № 103 затверджено Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання. Ця постанова набирає чинності з 1 липня 2020 року.

Завдяки цьому можливість брати участь в голосуванні, зокрема на місцевих виборах, отримали внутрішньо переміщені особи, трудові мігранти, інші виборці, які з певних причин змушені проживати за місцем своєї реєстрації.

Для цього такому виборцю необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем фактичного проживання на території України із заявою:

про включення в Державний реєстр виборців - у випадку, якщо громадянин України, якому виповнилося 18 років, виявив, що його не включено до реєстру;

щодо зміни виборчої адреси - у випадку, якщо запис про виборця міститься в Державний реєстр виборців, але він вибув із зареєстрованого місця проживання.

Звертаємо увагу! Таку заяву можна подати як у паперовійтак і в електронній формі з використанням мережі Інтернет:

- заява в паперовій формі може бути подана також через уповноважену особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства.

- заява в електронній формі подається із застосуванням електронного підпису виборця.

Важливо! Зазначені заяви можна подавати в період між виборами та у перші п'ять днів виборчого процесу. Разом з тим, виборець, яким органом ведення Державного реєстру виборців вже було визначено виборчу адресу за фактичним місцем його проживання, може звернутися з новою заявою про зміну не раніше ніж через 180 днів після внесення першою в Державний реєстр виборців.

Таким чином, з моменту набрання чинності цього Порядку відсутність у громадянина України зареєстрованого місця проживання перестане бути перешкодою для його участі в голосуванні під час проведення як загальнодержавних, так і місцевих виборів.

Нагадуємо! Відділ ведення Державного реєстру виборців знаходиться у приміщенні  виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Володимира Великого, 32, другий поверх, кімн. 201, 202.

Звернутися можна протягом робочого тижня з 8.30 до 17.00 перерва з 12.30 до 13.00.

Довідки за номером телефону: 94-82-05.

 

З повагою

Відділ ведення Державного реєстру виборців