Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Проведено черговий рейд щодо недопущення спалювання сухого опалого листя, рослинності та сміття

З метою попередження недопущення спалювання опалого листя, сухої рослинності та сміття працівниками виконкому Саксаганської районної у місті ради спільно з представниками управлінням екології та поліції було проведено черговий рейд вулицями Галілея, Козаченка та іншими.

Під час рейду проводилися роз’яснювальні бесіди з мешканцями приватного сектора, передавалися брошури щодо заборони спалювання опалого листя. Також зверталася увага громадян, що спалювання сухої рослинності, опалого листя та сміття є порушенням Законів України «Про охорону атмосферного повітря», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про благоустрій населених пунктів», а також Правил благоустрою в місті Кривому Розі, затверджених рішенням Криворізької міської ради від 21.10.2015 № 4038, відповідальність за які передбачена ст.ст. 77-1, 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та карається накладенням штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 - 1700 грн.).

Наприкінці рейду виявлено факт спалювання сухого опалого листя на території одного з приватних домоволодінь по вулиці Галілея. Учасники рейду спробували поспілкуватися з власниками домоволодіння, але, нажаль, до них ніхто не вийшов.

У разі виявлення фактів спалювання  опалого листя не зволікайте, викликайте правоохоронців за номером 102 (цілодобово), вони зобов’язані відреагувати на виклик та скласти протокол про адміністративні правопорушення.

Будьте свідомими громадянами та дотримуйтесь діючих законів, норм та правил! При наведенні ладу біля своїх садиб, на городах, прибудинкових територіях намагайтеся не шкодити довкіллю, а отже і своєму здоров’ю та здоров’ю оточуючих.