Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Онлайн-оформлення документів немовлят

Дитинство – це найщасливіший час для багатьох з нас, ми завжди з дуже теплими почуттями згадуємо роки нашого дитинства.

Оскільки сьогоднішні діти – завтрашні громадяни, то їх захист і розвиток є передумовою майбутнього розвитку людства.

Особливе значення приділяється створенню умов, які б забезпечили можливість кожній дитині або її законним представникам оперативно та без перешкод звернутися за захистом своїх прав.

І тому підвищення добробуту, рівня забезпеченості, виховання та забезпечення усього найкращого дітям стало головною метою нашої держави.

Так, відповідно до Порядку надання комплексної послуги «е-малятко», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10. 07. 2019 № 691 “Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини” внесено зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 02. 03. 2016 № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру».

Тобто, батькам дитини віком до 14 років надається можливість зареєструвати її місце проживання шляхом подання документів в електронній формі.

При реєстрації місця проживання дитини віком до 14 років шляхом подання документів в електронній формі, дані, необхідні для реєстрації місця проживання новонародженої дитини, можуть надаватися одним із батьків дитини або її законним представником.

Реєстрація місця проживання дитини віком до 14 років в електронній формі здійснюється виключно за умови, що така реєстрація здійснюється за наявним у реєстрі територіальної громади зареєстрованим місцем проживання батьків чи одного з них та виключно на підставі заяви, поданої в електронній формі, без подання документів, передбачених п. 18 Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

Відомості щодо прізвища, імені, по батькові (за наявності) дитини, батьків чи одного з них, номера та серії свідоцтва про народження дитини, зазначені в заяві, перевіряються лише через інформаційно-телекомунікаційну систему ДМС.

Про факт реєстрації місця проживання за заявою, поданою в електронній формі, орган реєстрації у день внесення відповідної інформації до реєстру територіальної громади надсилає повідомлення заявнику.

Електронна послуга «е-малятко» запрацює з січня наступного року.