Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Онлайн нарада – виклик сьогодення

09 вересня 2020 року відділом освіти виконкому районної у місті ради на базі КНВК № 35 «Імпульс» організовано проведення онлайн наради з заступниками директора школи з виховної роботи та методистами закладів позашкільної освіти району, відповідальних за напрямками. Всього взяли участь представники 28 закладів освіти. На нараді було окреслено актуальні питання сьогодення.

При обговоренні питання щодо організації виховної та гурткової роботи в закладах  загальної середньої та позашкільної освіти в 2020-2021 навчальному році увагу було приділено листу МОН України № 1/9-385 від 20.07.2020 «Про деякі питання організації виховного процесу у 2020-2021 н.р. щодо формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок».

Повторно розглянуто Постанову КМУ від 13.09.2017 № 684, згідно з якою  облік учнів ведуть навчальні заклади, особливу увагу приділено роботі з учнями, які не відвідують навчальні заняття без поважної причини, та їх батьками. У закладах загальної середньої освіти району продовжується робота постійно діючих комісій з превентивних питань та раннього виявлення неповнолітніх, схильних до вживання  психоактивних речовин, алкоголю та тютюнових виробів.

Найбільше запитань у учасників з’явилось при розгляді механізму запровадження багатофункціональної електронної «Картки криворіжця», зокрема освітнім додатком «Оплата харчування» учнів пільгових категорій.

Наприкінці наради розглянуто питання «Про проведення районних заходів, конкурсів та змагань у вересні 2020 року,  відзначення календарних та пам’ятних дат у закладах освіти району». Окремо приділено велику увагу відзначенню 45 річчя Саксаганського району, зокрема в закладах освіти.